Білорусь стягнула армію та «вагнерівців» до кордону з Україною: в МЗС відреагували

Читать на русском
МЗС України заявило про зосередження значної кількості особового складу і техніки збройних сил Білорусі біля кордону з Україною під виглядом навчань, а також найманців ПВК Вагнера.
фото: ВВС

За даними української розвідки, Білорусь стягнула до кордону з Україною згачну кількість своїх військ та «вагнерівців» під виглядом навчань. Київ вимагає, щоб Мінськ відвів війська.

Про це йдеться у заяві МЗС України щодо недружніх дій Білорусі в Telegram.

Два диктатори: як часто з початку вторгнення в Україну контактували путін і ЛукашенкоПутін і Лукашенко з початку повномасштабного вторгнення в Україну провели 12 телефонних розмов, 2 онлайн-засідання та більше двох десятків особистих зустрічей.

Як зазначається, ГУР має дані, що збройні сили Білорусі під виглядом навчань зосереджують особовий склад, техніку, танки, артилерію, РСЗВ та ППО в Гомельскій області біля північних кордонів України. Крім того, зафіксовано найманців колишньої ПВК «Вагнер».

У МЗС зазначили, що проведення навчань поблизу кордону та Чорнобильської АЕС створюють загрози національній безпеці України та світовій безпеці загалом.

«Закликаємо посадових осіб Білорусі не робити трагічних для власної країни помилок під тиском Москви, а її збройні сили - припинити недружні дії та відвести війська від державного кордону України на відстань, що перевищує дальність ураження наявних у РБ систем вогню», - йдеться у повідомленні.

У зовнішньополітичному відомстві наголосили, що Україна ніколи не робила і не збирається робити жодних недружній дій проти білоруського народу.

Однак, згідно із заявою міністерства, у разі порушення кордону, українська держава застосує всі заходи для самооборони.

«Застерігаємо, що у разі порушення кордону, Україна використає всі необхідні заходи для самооборони, і всі скупчення військ, об'єкти та шляхи постачання в Білорусі стануть законними цілями для ЗСУ», - підсумували у відомстві.

Як відомо, після початку наступу ЗСУ в Курській області Білорусь перекинула до кордону з Україною щонайменше тисячу військових.

Нагадаємо, 18 серпня Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь перекинула майже третину своєї армії на кордон з Україною через те, що там нібито перебуває понад 120 тисяч українських військових.

Після цього в Білорусі заявили про розгортання авіації та військ ППО на кордоні. У ЦПД вважають, що Лукашенко, стягуючи війська та зброю до кордону з Україною, намагається допомогти росії у війні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: