Загроза зберігається: у ДПСУ розповіли про ситуацію на кордоні з Білоруссю

Читать на русском
Українські прикордонники не фіксують зміни обстановки на кордоні з Білоруссю, проте в цілому загроза із цього напряму зберігається.
Фото: Укрінформ

Українські прикордонники не фіксують зміни обстановки на кордоні з Білоруссю, проте загалом загроза із цього напряму зберігається.

Про це заявив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

Два диктатори: як часто з початку вторгнення в Україну контактували путін і ЛукашенкоПутін і Лукашенко з початку повномасштабного вторгнення в Україну провели 12 телефонних розмов, 2 онлайн-засідання та більше двох десятків особистих зустрічей.

Він наголосив, що Сили оборони повністю контролюють кордон, провокацій останнім часом зафіксовано не було.

«Наші розвідники постійно спостерігають за тим, що відбувається на території Білорусі, щоб оперативно реагувати на можливі загрози. Загалом, цей напрямок залишається загрозливим, оскільки Білорусь продовжує бути під впливом росії, яка може чинити тиск на Мінськ для більш масштабної участі у війні проти України», – заявив Демченко.

Речник ДПСУ також сказав, що Сили оборони продовжують зводити фортифікаційні споруди на українсько-білоруському кордоні.

Нагадаємо, 18 серпня Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь перекинула майже третину своєї армії на кордон з Україною через те, що там нібито перебуває понад 120 тисяч українських військових.

Після цього в Білорусі заявили про розгортання авіації та військ ППО на кордоні. У ЦПД вважають, що Лукашенко, стягуючи війська та зброю до кордону з Україною, намагається допомогти росії у війні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: