У Львові через обстріл пошкоджено щонайменше сім пам'яток архітектури

Читать на русском
У Львові пошкоджено щонайменше сім пам'яток архітектури місцевого значення. Серед них вілла Юзефи Франц, у якій знаходиться обласний Центр спортивної медицини та реабілітації.
Фото: ОВА

Через сьогоднішню ракетну атаку у Львові пошкоджено щонайменше сім пам'яток архітектури місцевого значення. Мова про будинки, зокрема, на вулицях Коновальця та Кокорудза.

Про це розповів керівник ОВА Максим Козицький.

Ще п'ять культурних обʼєктів України отримали посилений захист від ЮНЕСКОДо Міжнародного списку культурних цінностей, які перебувають під посиленим захистом ЮНЕСКО внесли ще 5 українських обʼєктів.

«Усі будинки розташовані в історичному ареалі та буферній зоні ЮНЕСКО. Вони є у державному реєстрі нерухомих пам’яток України. Комісія з представників органів охорони культурної спадщини міста та області почне працювати на обʼєктах і складати акти обстеження, щойно екстрені служби нададуть туди доступ», – повідомив він.

Зокрема, на вулиці Коновальця постраждав обласний Центр спортивної медицини та реабілітації. Пошкоджено його історичну будівлю: вибито понад 70 вікон, у шести кабінетах впала стеля, відірвані батареї. Знищено комп'ютери та медичну апаратуру. Співробітники не постраждали.

Центр розташований у віллі Юзефи Франц, яка датується 1893 роком і є пам'яткою архітектури місцевого значення.

Нагадаємо, наразі відомо про 7 загиблих внаслідок ракетного удару, серед них діти. Ще 42 особи постраждали, 11 осіб перебувають у критичному стані у лікарнях.

Загалом росія запустила сьогодні по Україні 13 ракет різних типів та 29 дронів, повідомили у Повітряних силах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: