Петиція до Кабміну про присвоєння Фаріон звання «Героя України» посмертно зібрала потрібні голоси

Читать на русском
Петиція до Кабміну із закликом присвоїти Ірині Фаріон звання Героя України посмертно набрала понад 25 тисяч голосів.
фото t.me/andriysadovyi

Петиція на сайті Кабінету міністрів із закликом присвоїти колишній народній депутатці України, ексвикладачці університету «Львівська політехніка» Ірині Фаріон звання «Героя України» (посмертно) набрала 25 тисяч голосів.

Про це повідомляє сайт уряду. Петиція була подана 24 липня та станом на 4 серпня набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів і навіть більше.

За час великої війни зареєстровано майже 3 тисячі петицій щодо присвоєння звання «Герой України»Близько 3 тисяч петицій з проханням надати звання Герой України зареєстрували на сайті президента з початку повномасштабної війни. Половина не набрала потрібної кількості голосів.

«Доктор філологічних наук, професор Ірина Фаріон – надпотужний професійно-інтелектуальний діяч українського освітнього, культурного та політико-націоналістичного руху…Ірина Фаріон багаторічно укріплювала позиції державної мови та своєю працею зробила значний внесок у збереження української державності в умовах постійної культурної, інформаційної експансії рф», – йдеться у тексті петиції.

У зв'язку з цим автор петиції просить присвоїти Фаріон звання «Героя України» (посмертно).

Нагадаємо, у Фаріон стріляли увечері 19 липня біля її будинку у Львові. За кілька годин вона померла у лікарні.

Підозрюваного у вбивстві Фаріон затримали у Дніпрі та повідомили про підозру у скоєнні умисного вбивства. Його заарештовано без можливості внесення застави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: