Росія може таємно закуповувати в Індії електроніку і компоненти для своєї оборонки – ЗМІ

Читать на русском
Після вторгнення в Україну рф налагодила з Індією таємний торговий канал, що дозволило Кремлю закупити товари подвійного призначення для свого ОПК.
Фото: x.com/narendramodi

Після вторгнення в Україну росія налагодила з Індією таємний торговий канал, що дозволило Кремлю закупити товари подвійного призначення для свого ОПК.

Про це повідомляє Financial Times, посилаючись на офіційне листування уряду росії.

Російські олігархи додатково заробили 11 млрд доларів на підйомі військової економіки – BloombergРосійські олігархи отримали 11,3 млрд доларів дивідендів на тлі ослаблення економічної невизначеності через війну.

За даними журналістів, восени 2022 року міністерство промисловості росії, відповідальне за оборонне виробництво, виділило близько 1 мільярда доларів США на придбання критичних електронних компонентів в Індії.

Частину коштів також планувалося витратити на розвиток спільного виробництва компонентів з Індією, що дало б змогу забезпечити частину запитів Кремля у сфері військової промисловості.

Видання також опублікувало дані митних декларацій. Так, одна з них вказує на те, що індійська компанія Innovio Ventures поставила росії електронне обладнання, включаючи безпілотники, на суму щонайменше 4,9 млн доларів.

Поки що невідомо, чи вдалося росії повноцінно реалізувати свій план. Але остання інформація про торгівлю між двома країнами вказує на збільшення товарообігу в конкретних категоріях товарів, згаданих у російських документах.

Нагадаємо, у липні прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді відвідував Москву. У ході переговорів він заявив володимиру путіну, що «війна — це не рішення», а бомби та ракети «не можуть забезпечувати мир».

А наприкінці серпня Моді вперше відвідав Київ, де зустрівся із президентом України. Також Моді заявив, що Україна та росія повинні «сісти разом» і визначити шляхи завершення війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: