Прем′єр-міністр Індії після візиту до Києві поговорив із Байденом

Читать на русском
Згідно зі словами індійського прем'єра, він заявив Байдену про повну підтримку Індією швидкого відновлення миру та стабільності в Україні.
Фото: ЕРА/UPG

Прем′єр-міністр Індії Нарендра Моді після візиту до Києва обговорив по телефону ситуацію в Україні з президентом Сполучених Штатів Джо Байденом.

Про це йдеться у повідомленні індійського політика у соцмережі Х.

Зеленський запропонував Індії провести наступний Саміт мируЗеленський заявив, що поділився ідеєю з прем'єром-міністром Індії Нарендрою Моді, щоб провести саміт миру в його країні, але є умова.

«Спілкувався з Джо Байденом по телефону сьогодні. У нас відбувся детальний обмін думками з різних регіональних і глобальних питань, у тому числі щодо ситуації в Україні», - повідомив він.

Згідно зі словами індійського прем'єра, він заявив Байдену про «повну підтримку Індією швидкого відновлення миру та стабільності» в Україні.

Нагадаємо, що у п'ятницю, 23 серпня, переговори президента Зеленського із прем'єр-міністром Індії Нарендрою Моді тривали майже три години, що є рекордом.

У Києві він заявив, що Україна та росія повинні «сісти разом» і визначити шляхи завершення війни.

До слова, Індія дотримується позиції, що мир може бути забезпечений лише з урахуванням «прийнятних для обох сторін умов». Саме тому представник країни відмовився ставити підпис під підсумковим документом на Саміті миру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: