ЗСУ зупинили просування росії на Покровському напрямку – Сирський

Читать на русском
Силам оборони вдалося зупинити наступ росії в районі Покровська – у ворога немає просування на цьому напрямі вже кілька днів.
Фото: Getty Images

Силам оборони України вдалося зупинити російський наступ у районі Покровська – у ворога немає просування на цьому напрямі вже кілька днів.

Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський в інтерв'ю CNN.

У Покровську готові кілька ліній оборони, щоб сповільнити вуличні бої – МВАДля захисту Покровська заздалегідь було збудовано кілька ліній оборони, перш ніж ворог зможе зайти до самого міста.

«За останні шість днів противник не просунувся ні на метр у напрямку Покровська. Інакше кажучи, наша стратегія працює», – сказав він.

За словами Сирського, завдяки операції в Курській області ЗСУ позбавили окупантів можливості маневрувати та перекидати підкріплення з інших напрямків.

«Це ослаблення виразно відчувалося і в інших районах. Ми відмічаємо, що кількість артилерійських обстрілів, а також інтенсивність настання знизилася», – додав головком.

Нагадаємо, ще кілька днів тому британська розвідка писала, що росіяни прискорили просування до Покровська. При цьому передбачається, що швидкість просування уповільниться, коли окупанти увійдуть до житлової забудови міста.

Також повідомлялося, що у Покровській громаді Донецької області, разом із Селидівською та Курахівською, значно посилено час дії комендантської години.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: