Столтенберг про Курську операцію: Україна вже багато чого досягла у своєму наступі

Читать на русском
Україна досягла багато чого в рамках своєї операції в Курській області рф, але поки що важко сказати, що буде далі. Про це заявив генсек НАТО.
Фото: Офіс президента України

Україна досягла «багато чого» в рамках своєї операції в Курській області росії, але поки що складно сказати, як далі розвиватиметься ситуація.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, його цитує Reuters.

Росіяни наражають на ризик десятки тисяч своїх громадян на прикордонних з Україною територіяхСкільки людей вивезла росія (за даними МНС рф) з Курської та Бєлгородської областей після приходу ЗСУ та скільки залишилися під обстрілами в зоні бойових дій – на нашій інфографіці.

«Лише українці можуть зробити необхідний складний вибір, наприклад, щодо того, де розгорнути свої сили та який тип війни є доречним у цій ситуації», – сказав політик.

Столтенберг наголосив, що Україна має право на самооборону, у тому числі за допомогою ракет великої дальності, які можуть вражати військові цілі на території рф.

«Я радий, що багато країн НАТО надали таку можливість, а ті, які ще мають обмеження, пом'якшили їх, щоб Україна могла захистити себе», – додав він.

Нагадаємо, нещодавно президент Володимир Зеленський заявив, що ЗСУ утримуватимуть територію Курщини, поки путін не сяде за стіл переговорів.

Раніше західні експерти назвали сценарії розвитку війни після початку операції ЗСУ у Курській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: