Умєров розповів про евакуацію жителів у Курській області рф

Читать на русском
Сили оборони надають гуманітарну допомогу мешканцям Курської області, де відбувається операція ЗСУ. Люди можуть виїхати будь-якої миті.
фото УП

ЗСУ надають гуманітарну допомогу цивільним на території Курської області рф, яка знаходиться під українським контролем. Але силоміць там нікого не тримають, хто хоче покинути територію.

Про це заявив міністр оборони України Рустем Умэров на форумі «Україна 2024. Незалежність» у вівторок у Києві, відповідаючи на питання про можливе створення гуманітарного коридору для мешканців Курської області.

Курщина входить у план перемоги України – ЗеленськийВолодимир Зеленський пояснив, чому Україна проводить операцію на Курщині, незважаючи на складну ситуацію на Донбасі.

«Ми ніколи нікого не тримали. Хто хотів вийти, виходять. Ми надаємо гуманітарну допомогу, у нас є комендатури. У цьому плані ситуацію стабілізовано», – сказав Умєров.

Міністр зазначив, що Україна допомагає мешканцям на російській території «відповідно до всіх міжнародних норм і стандартів».

Нагадаємо, Україна після початку операції ЗСУ створює зону безпеки на Курщині.

22 серпня віцепрем'єр-міністерка - міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що росія поки не просила Міжнародний Комітет Червоного Хреста про відкриття гуманітарного коридору для мешканців Курської області.

Президент України сьогодні заявив, що Курщина входить до плану перемоги України. На сьогодні під контролем ЗСУ вже 1294 кв. кілометри Курської області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: