Росія продовжує обстріли й не дає коридор для евакуації цивільних у Курській області – ЗСУ

Читать на русском
Російські війська не дають коридор для евакуації цивільних у Курській області, при цьому продовжуючи обстрілювати місцевість.
goloskarpat.info

Російські війська не дають коридор для евакуації цивільних у Курській області, при цьому продовжуючи обстрілювати місцевість.

Про це повідомив в етері телемарафону речник Оперативно-тактичного угрупування військ «Сіверськ» Вадим Мисник.

Росіяни наражають на ризик десятки тисяч своїх громадян на прикордонних з Україною територіяхСкільки людей вивезла росія (за даними МНС рф) з Курської та Бєлгородської областей після приходу ЗСУ та скільки залишилися під обстрілами в зоні бойових дій – на нашій інфографіці.

Він зазначив, що жителі прикордонних населених пунктів Курської області кажуть, що вони поза політикою, і хочуть мати змогу виїхати з зони бойових дій, однак рф не дає це зробити. Все тому, що російська армія б'є по місцях, де немає українських військових, застосовуючи керовані авіаційні бомби та дрони. Зокрема, нещодавно вони зруйнували Льодову арену Суджі та школу-інтернат.

Мисник додав, що Сили оборони намагаються створити умови для нормального життя на територіях, які контролюють. Однак більшість мешканців Суджі змушені ночувати в підвалах через інтенсивні обстріли з боку російських військових. Гуманітарна ситуація залишається складною.

Нагадаємо, 30 серпня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що ЗСУ просунулися на Курщині ще на два кілометри.

Аналітики Інституту вивчення війни писали, що росія, ймовірно, передислокувала резервні підрозділи своїх військ з Покровського напрямку на Курщину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: