Канада поставить Україні десятки тисяч ракетних двигунів і боєголовки

Читать на русском
Влада Канади підготувала новий пакет допомоги для Збройних сил України. До нього увійдуть, зокрема, тисячі двигунів для ракет CRV-7.
Білл БлерФото: thecanadianpress.com

Влада Канади підготувала новий пакет допомоги для Збройних сил України. До нього увійдуть, зокрема, тисячі двигунів для ракет CRV-7.

Про це заявив міністр оборони країни Білл Блер під час засідання у форматі «Рамштайн», його цитує пресслужба відомства.

Безпекові угоди: з якими країнами підписано та яку військову допомогу отримає УкраїнаЗ якими країнами Україна підписала двосторонні безпекові угоди та який розмір військової допомоги отримає – на інфографіці.

Так, Канада поставить ЗСУ 80 840 ракетних двигунів та 1300 боєголовок. Обладнання вже готується до відправки до Польщі та прибуде найближчими місяцями.

Крім того, Україна отримає 970 кулеметів C6, 10 500 9-мм пістолетів, списані шасі від 29 бронемашин M113 і 64 Coyote LAV, які раніше використовували канадські збройні сили.

«Те, що відбувається в Україні, допоможе визначити траєкторію глобальної безпеки. Підтримка Канади України залишається незмінною, і ми продовжимо робити все можливе, щоб допомогти Україні виграти цю війну», – сказав Блер.

Нагадаємо, під час «Рамштайну» стало відомо, що українська армія незабаром може отримати нову партію танків Leopard 1A5. Також ЗСУ отримають від Німеччини ще 12 гаубиць Panzerhaubitze 2000.

Крім того, міністр оборони США Ллойд Остін сьогодні повідомив, що Україні буде надано нову військову допомогу на суму 250 млн доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: