В уряді Британії відреагували на слова Зеленського про сповільнення допомоги Україні

Читать на русском
Підтримка України з боку Британії залишається непохитною – Лондон має намір і надалі допомагати Києву у його боротьбі з російською агресією.
Кір СтармерФото: EPA

Підтримка України з боку Великої Британії залишається непохитною – Лондон має намір і надалі допомагати Києву у його боротьбі з російською агресією.

Про це виданню The Guardian повідомив представник прем'єр-міністра Кіра Стармера, коментуючи нещодавню заяву Володимира Зеленського про нібито уповільнення допомоги Україні.

Чи можна Україні бити по території росії західною зброєю: позиція союзників (оновлено)Дедалі більше голосів на користь того, щоб дозволити Україні бити західною зброєю по цілях на території росії. Позиція союзників – на інфографіці.

Він наголосив, що глава уряду залишається «абсолютно рішучим» у своїй підтримці України.

«Що стосується нашої підтримки, то вона, знову ж таки, непохитна», – сказав представник Стармера.

Він також зазначив, що позиція Лондона щодо використання Україною далекобійних ракет Storm Shadow не змінилася.

Нагадаємо, на вихідних Зеленський заявив у своєму відеозверненні, що раніше Британія демонструвала справжнє лідерство щодо надання допомоги для ЗСУ, «але зараз, на жаль, ситуація сповільнилася».

Раніше ЗМІ повідомили, що Британія не дозволила Україні застосовувати Storm Shadow під час операції у Курській області. Водночас, ЗСУ, ймовірно, використовували британські танки Challenger 2 для прориву на Курщині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: