Зеленський провів телефонну розмову з Макроном: про що говорили

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський поспілкувався з франузьким колегою Еммануелем Макроном напередодні засідання Рамштайну.
Фото: getty images

Президент України Володимир Зеленський поспілкувався телефоном з французьким президентом Еммануелем Макроном напередодні чергового засідання Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн».

Про це Зеленський повідомив у Telegram.

Зеленський приїде на засідання «Рамштайну» у Німеччині – SpiegelВолодимир Зеленський несподівано особисто візьме участь у завтрашньому засіданні у форматі Рамштайн у Німеччині.

Глава Української держави привітав Еммануеля Макрона з призначенням нового прем’єр-міністра Мішеля Барньє і подякував за незмінність підтримки України з боку Франції. У свою чергу президент Франції висловив співчуття українському народові у звʼязку з російськими ударами по Львову, Полтаві та інших містах і громадах.

Крім того, напередодні засідання у форматі «Рамштайн» співрозмовники обговорили продовження оборонної співпраці та підготовку нового пакета допомоги від Франції.

«Вкотре наголосив: нам украй потрібен дозвіл партнерів бити по аеродромах, із яких злітають носії КАБів і ракет, тож ми розраховуємо на єдність союзників у цьому питанні. Поінформував колегу про основні потреби України, серед іншого в засобах ППО, РЕБ, бронетехніці та артилерії. Домовилися про наступні контакти, зокрема щодо реалізації як нашої двосторонньої безпекової угоди, так і спільного механізму Ukraine Security Compact», – розповів Зеленський.

Нагадаємо, у четвер, 5 вересня, президент Франції Емманeель Макрон призначив Мішеля Барньє новим прем'єр-міністром та доручив йому сформувати новий уряд.

Також нещодавно президент Володимир Зеленський обговорив телефоном з кацлером Німеччини Олафом Шольцом продовження фінансування оборонної підтримки України та використання заморожених активів країни-агресора.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: