Україна скоро отримає ще близько 80 танків Leopard – Пісторіус

Читать на русском
ЗСУ отримають ще 77 бойових танків Leopard 1A5. А Німеччина передасть Україні ще 12 сучасних самохідних гаубиць.
Фото: DPA/Picture Alliance

Українська армія незабаром може отримати нову партію танків Leopard 1A5. Також ЗСУ отримають від Німеччини ще 12 гаубиць Panzerhaubitze 2000.

Про це повідомив міністр оборони Борис Пісторіус на засіданні зустрічі у форматі Рамштайн 6 вересня, пише Spiegel.

Україна отримає німецькі Leopard 1 та Leopard 2: порівняння танківУкраїна отримає німецькі танки Leopard 1 та Leopard 2. На інфографіці – порівняння двох машин.

За його словами, Німеччина та інші європейські партнери хочуть якнайшвидше передати українській армії ще 77 основних бойових танків Leopard 1A5.

Також він оголосив, що Німеччина поставить Україні ще 12 самохідних гаубиць на суму 150 млн євро. Шість установок Panzerhaubitze 2000 із дальністю пострілу понад 30 кілометрів буде поставлено цього року, а ще шість – наступного.

Нагадаємо, раніше уряд Німеччини склав план постачання Україні озброєння до кінця 2024 року. До списку входять, зокрема, танки, системи ППО та сотні бронемашин.

Інші новини про військову допомогу: також сьогодні на зустрічі Рамштайн міністр оборони США Ллойд Остін повідомив, що Україні буде надано нову військову допомогу на суму 250 млн доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: