Російські командири схвалюють страту полонених бійців ЗСУ – ISW

Читать на русском
Фахівці Інституту вивчення війни вважають, що російські військові частіше страчують українських полонених солдатів, бо їхні командири схвалюють такі дії.
novynarnia.com

Російські військові частіше страчують українських полонених солдатів, бо, ймовірно, їхні командири схвалюють такі дії.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

Російські військові з грудня стратили щонайменше 15 бійців ЗСУ при спробі здатися в полон – HRWОрганізація Human Rights Watch зафіксувала, що окупанти з грудня розстріляли щонайменше 15 українських військових під час спроби здатися в полон. Це воєнний злочин.

Російські військові дедалі частіше страчують українських солдатів, які здаються в полон. В ISW вважають, що це може бути пов’язано з тим, що командування рф схвалює поширення таких воєнних злочинів.

В дописі фахівці згадали про відео розстрілу російськими військовими українських солдатів, які здалися в полон поблизу Покровська Донецької області наприкінці серпня і в Запорізькій області у травні.

«ISW неодноразово повідомляла про попередні відеоматеріали та звіти про страти російськими військовослужбовцями українських військовополонених, а також спостерігала ширшу тенденцію численних зловживань з боку росії щодо українських військовополонених на різних ділянках фронту, які, як видається, були дозволені, а то й прямо схвалені окремими російськими командирами та підтримуються російськими польовими командирами», – пишуть аналітики.

Нагадаємо, Офіс генерального прокурора розпочав розслідування за фактом можливого розстрілу окупантами трьох українських військовополонених у Покровському районі Донецької області.

У червні Головне управління розвідки Міноборони ідентифікувало росіян, які страчували українських військовополонених під Роботиним у травні 2024 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: