Українські дрони можуть вражати об’єкти росії на відстані до 1800 км – Буданов

Читать на русском
Українські дрони можуть залітати вглиб росії на відстані до 1800 км й атакувати інфраструктуру, яка працює на війну.
Укрінформ

Українські дрони можуть залітати вглиб росії на відстані до 1800 км й атакувати інфраструктуру, яка працює на війну.

Про це повідомив керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

У Мінцифри назвали вартість новітнього дрону-ракети «Паляниця»Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що вартість кожної української розробки, ракети-дрону Паляниця, становить менше $1 млн.

За його словами, в Україні фахівці, зокрема і представники Головного управління розвідки, активно працюють над розвитком безпілотних систем. Дрони вже дозволяють вражати військові об’єкти Росії на відстані до 1800 км.

«Військові аеродроми, які є джерелом постійної загрози для мирних українських міст, здригаються від повітряних атак. Вся інфраструктура росії, що працює на війну, зазнає і буде зазнавати втрат. Адже замість захищати своє, росія обрала хибний шлях неспровокованої війни і нападу на землі суверенної держави», – зазначив Буданов.

Він також привітав військовослужбовців з Днем воєнної розвідки, який відзначають 7 вересня. Керівник ГУР наголосив, що своїми діями розвідники довели, що Чорне море не належить ворогу. А також протягом року кіберфахівці розвідки провели десятки успішних операцій, здобувши для України цінні відомості, проникли в бази даних держави-агресора, знайшли слабкі місця у зв’язку.

Нагадаємо, 24 серпня українські військові вперше завдали удару по російських військових за допомогою ракети-дрона «Паляниця». Як відомо, вона була розроблена за півтора року, й зараз може досягати кілька десятків російських військових аеропортів.

Зеленський додав, що українські спеціалісти уже працюють над іншими далекобійними ракетами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: