У КМДА спростували чутки про забруднення питної води у столиці

Читать на русском
У КМДА прокоментували інформацію про стан питної води у місті. Ситуація з якістю води у столиці контролюється.
Фото: getty images

Ситуація із якістю води в столиці контрольована. Профільні служби постійно моніторять стан питної води на території Києва та води в акваторії річок Десна і Дніпро.

Про це повідомляє КМДА.

У адміністрації зазначають, що у разі погіршення якості води, ПрАТ «АК «Київводоканал» вжиє негайних заходів та застосує додаткові реагенти для знезараження води, аби показники якості питної води відповідали вимогам Державних санітарних норм і правил.

«За даними Деснянського басейнового управління водних ресурсів Держводагентства України, спостерігається погіршення якості води річки Сейм. Проте, за інформацією контролюючих служб, наразі підстав для паніки нема — показники питної води в столиці залишаються в нормі», – йдеться у повідомленні.

Додають також, що міськими службами уже розроблений комплекс заходів на випадок погіршення ситуації, що дозволить забезпечити споживачів столиці питною водою.

Нагадаємо, 26 серпня у Києві внаслідок обстрілів росії спостерігалися проблеми у роботі водопостачання та електротранспорту. Через проблеми з електрикою система водопостачання правого берега працювало на зниженому тиску.

Також раніше повідомлялось, що на тимчасово окупованій території Геніченського району на Херсонщині зафіксовано критичне забруднення Азовського моря. Морська вода там стала небезпечною не тільки для людей, але й для морської фауни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: