Португалія закликала ЄС почати підготовку до вступу України – Bloomberg

Читать на русском
Португалія активно підтримує майбутній вступ України до Євросоюзу та закликає партнерів почати підготовку до приєднання якомога швидше.
Фото: EU-UA.KMU.GOV.UA

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок якомога швидше почав готуватися до вступу.

Про це пише Bloomberg.

Членство в Євросоюзі: скільки часу проходило між початком переговорів та вступом країнСкільки часу минало між початком переговорів та вступом країн до ЄС – на інфографіці. Найшвидше членами стали Австрія, Фінляндія та Швеція.

Міністр закордонних справ Португалії Паулу Ранжел в кулуарах Форуму Амброзетті заявив, що його країна вже готується до вступу України до Євросоюзу.

«Ми дуже залучені до процесу розширення. Нам потрібно готуватися прийняти Україну в ЄС, коли це буде можливо. Цей процес вимагатиме фінансової та інституційної реформи, якою ми повинні подбати негайно», — заявив Ранжел.

Зазначають також, що бойові дії України в Курській область рф змінили уявлення про баланс війни. Раніше в цьому році Ранжел сказав, що ЄС повинен залишатися відданим своїй політиці, згідно з якою будь-які переговори про припинення конфлікту повинні вестися під керівництвом уряду в Києві.

Нагадаємо, нещодавно Європейський Союз надав Україні новий пакет гуманітарної допомоги у розмірі 40 млн євро. Кошти будуть спрямовані на ремонт енергетичної інфраструктури, підготовку до зими та гуманітарні проекти.

Також у червні у Євросоюзі заявляли, що переговори щодо вступу України будуть суворими та вимогливими. Рішення про те, чи виконані всі умови для їх завершення, прийматимуть держави-члени ЄС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: