Новий глава МЗС анонсував переформатування міністерства

Читать на русском
Новий очільник МЗС Андрій Сибіга анонсував переформатування міністерства та деякі кадрові зміни.
Фото: Facebook/Андрій Сибіга

Міністерство закордонних справ України найближчим часом буде переформатовано, а його координуюча роль буде посилюватися.

Про це повідомив новий очільник МЗС Андрій Сибіга.

Bye-bye, Кулеба: як довго затримувалися на посаді глави МЗС УкраїниДмитро Кулеба пропрацював на посаді міністра закордонних справ 1 646 днів. Як довго посаду обіймали його попередники – на інфографіці.

«Сьогодні провів нараду з нашими послами та генконсулами. Це був дуже відвертий і предметний діалог», – йдеться у повідомленні.

На нараді Сибіга озвучив наші першочергові задачі в найближчі кілька місяців.

«Роботи багато. Вона охоплює дуже різні питання, майданчики та континенти. Координуюча роль МЗС буде посилюватися. Також міністерство має відповідати реаліям країни у війні, а також – втілювати найкращі практики сучасної дипломатії. Наголосив на новому ритмі, енергії та підходах», – зазначив глава МЗС.

Насамкінець міністр закордонних справ повідомив про перші кадрові рішення.

«Буде нова структура Міністерства, переглянуті штатні розклади посольств. Ми потребуємо приходу молоді до нас. Всі умови для цього будуть створені – запланував зустріч із керівниками провідних галузевих університетів», – йшлося у заяві.

Насамперед малося на увазі внесення подання про звільнення заступниці міністра Ірині Боровець, а також про припинення довготермінового відрядження тимчасово повіреного в Грузії.

Нагадаємо, 5 вересня Верховна рада оновила склад уряду. Першим було призначено нового міністра закордонних справ – ним став Андрій Сибіга.

А 8 вересня голова МЗС України відреагував на падіння російських дронів у країнах НАТО. Сибіга закликав Захід збивати російські ворожі цілі після падіння безпілотників у Румунії та Латвії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: