МОН змінить процедуру відбору шкільних підручників

Читать на русском
Підручники, надруковані за оновленою процедурою, з'являться у школах у 2025/2026 навчальному році.
Depositphotos

Міністерство освіти та науки змінить процедуру відбору підручників. Цей процес уже розпочався.

Про це повідомила пресслужба МОН 10 вересня.

Видавництво відкликає зі шкіл підручники з картою України без Криму та передрукує тиражВидавництво Літера ЛТД передрукує своїм коштом підручники української мови для 7-го класу, в яких було представлено карту України без Криму. Також звільнено головного дизайнера.

Зазначається, що робота з перезавантаження системи створення підручника триває вже рік. З 2 вересня 2024 року експертизу забезпечуватиме Український інститут розвитку освіти (УІРО).

«Новий механізм забезпечення якості навчальної літератури передбачатиме експертизу матеріалів перед апробацією, безпосередньо їх апробацію у невеликій кількості навчальних закладів з подальшим зворотним зв'язком та удосконаленням, а також фінальну експертизу перед конкурсом (вчительським) відбором підручників закладами освіти», – йдеться у повідомленні.

У МОН додали, що експертизу проводитимуть нові експертні комісії УІРО. Наразі здійснюється підбір експертів.

Підручники, надруковані за оновленою процедурою, з'являться у школах у 2025/2026 навчальному році.

Нагадаємо, у підручниках «Українська мова» для 7 класу вийшла вже надрукована піктограма України без Криму. У МОН визнали помилку, а авторка книги запропонувала вчителям та школярам флешмоб «Домалюй Крим».

В свою чергу у видавництві заявили, що відкликають зі шкіл підручники з картою України без Криму та передрукують тираж власним коштом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: