Видавництво відкликає зі шкіл підручники з картою України без Криму та передрукує тираж

Читать на русском
Видавництво Літера ЛТД передрукує своїм коштом підручники української мови для 7-го класу, в яких було представлено карту України без Криму. Також звільнено головного дизайнера.
Скріншот

Видавництво «Літера ЛТД» відкликає зі шкіл підручники «Українська мова. 7 клас», де на одній із піктограм Україна зображена без Криму.

Про це йдеться у заяві видавництва у Facebook.

Результати PISA-2022 в Україні: наскільки погіршилися навички та знання учнівРезультати PISA-2022 показали погіршення навичок читання у підлітків, зниження рівня знань з математики та науково-природничих дисциплін. Учні в Україні також відстають у навчанні від однолітків із інших країн.

«Ми визнаємо свою помилку і відкликаємо всі підручники зі шкіл, натомість віддруковуємо за рахунок видавництва виправлений наклад і забезпечимо новими підручниками заклади освіти. Видавництво ухвалило кадрові рішення. Головного дизайнера видавництва звільнено, усім причетним до випуску книги винесено догани зі штрафними санкціями», – йдеться у заяві.

У видавництві пояснили, що ситуація з піктограмою України без Криму сталася через технічну помилку дизайнера та упущення редакції під час остаточної підготовки книги до друку.

Міністр освіти та науки Оксен Лісовий також прокоментував ситуацію: за його словами, у відомства є питання щодо якості шкільних підручників. Вони пов'язані з діяльністю Інституту модернізації змісту освіти.

«Їх ми порушуємо не вперше. З 2 вересня 2024 року рішенням міністерства експертизу забезпечуватиме Український інститут розвитку освіти (УІРО). У 2025-2026 році МОН завершує реорганізацію Інституту модернізації змісту освіти», – повідомив він.

Нагадаємо, днями у соцмережах звернули увагу, що у підручниках «Українська мова» для 7 класу є піктограма України без Криму. У МОН визнали помилку, а авторка книги запропонувала вчителям та школярам флешмоб «Домалюй Крим».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: