Глава МОН заявив, що вчителям найближчим часом не варто очікувати на підвищення зарплати

Читать на русском
Глава МОН заявив, що підвищенням зарплат для вчителів – це болюча тема, і найближчим часом на підвищення чекати не варто.
facebook.com/oksenlisovyi

Міністр освіти і науки Оксен Лісовий заявив, що вчителям найближчим часом не варто очікувати на підвищення зарплати через складну ситуацію в держбюджеті.

Його цитує «Укрінформ».

В яких галузях найвищі середні зарплати та як вони змінилися під час великої війниНайвищі зарплати в Україні отримують працівники сфери інформації та телекомунікації, найнижчі – сфери культури.

«Це дуже болісна проблема… Ми всі розуміємо, що нам дуже важко залучати молодь до викладання в закладах загальносередньої, позашкільної, профтехосвіти тощо. Ми розробили певну концепцію підвищення заробітної плати, в кінцевих положеннях закону про освіту передбачено підвищення окладів до трьох мінімальних заробітних плат. Ми розуміємо, що означає гідний рівень зарплати, у тому числі і щоб спонукати вчителя до саморозвитку та професійного зростання. Але на сьогодні маємо критичну ситуацію в бюджеті, вона надто складна», – сказав міністр під час робочої поїздки до Миколаївської області.

Лісовий зазначив, що 70% держбюджету йде на оборону, тож можливість реалізувати цю концепцію буде лише після завершення війни. «Нам потрібно протриматися», додав він.

Нагадаємо, «Слово і діло» писало про те, як змінювалися витрати на освіту та науку (на рівні університетів) в Україні за десять років війни.

З інфографіки можна дізнатися, в яких галузях найвищі середні зарплати та як вони змінилися під час великої війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: