«Хочемо приділити увагу українцям за кордоном»: Шмигаль висловився про створення міністерства єдності

Читать на русском
Уряд має намір створити міністерство єдності для того, щоб пріоритизувати ідею повернення українців з-за кордону.
Фото: t.me/Denys_Smyhal

Уряд має намір створити міністерство єдності для того, щоб пріоритизувати ідею повернення українців з-за кордону.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час своєї пресконференції.

Міністерство «української єдності» та усунення бюрократії в армії: топ обіцянок Зеленського за місяцьВолодимир Зеленський обіцяв рішення щодо усунення бюрократії в армії, підтримку військової медицини, розширення програм підтримки молоді.

За його словами, Україна «хоче приділяти особливу увагу всім 7,5 млн українців», які сьогодні перебувають за кордоном.

Наразі цю стратегію розподілено між чотирма міністерствами, а Кабмін хоче сконцентрувати цю роботу в одному відомстві. Зокрема, передбачається залучити команду людей, «яка щодня займатиметься цим питанням».

«Ми розуміємо, що не всі повернуться. Але українці за кордоном – це українці, це теж наші люди, і вони також підтримують нашу державу своїми вкладами, донатами, своїми протестами, своїм авторитетом, і цей процес має бути організований», – сказав прем'єр.

Він додав, що насамперед для того, щоб повернути українців, їх треба мотивувати.

«Як ми це робитимемо? Ми зараз працюємо над тим, як насправді імплементувати ці ідеї для того, щоб це було ефективно і дійсно працювало. Ми розуміємо, де більше українців у європейських країнах, і розуміємо, як організувати це по світу», – заявив Шмигаль.

Нагадаємо, нещодавно ЗМІ повідомляли, що президент Володимир Зеленський нібито намагався переконати західних лідерів допомогти із поверненням в Україну чоловіків призовного віку, але отримав відмову.

Раніше глава МВС Ігор Клименко заявляв, що Україна веде консультації з Євросоюзом щодо повернення військовозобов'язаних чоловіків, які незаконно перетнули кордон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: