Ексголові Дніпропетровської ОВА повідомили про підозру у справі ремонту доріг

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку запідозрили п'ятьох осіб у зловживаннях на тендерах у Дніпропетровській області.
фото: uk.wikipedia.org

НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому голові Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентину Резніченку та ще чотирьом особам у причетності до справи про зловживання на «Великому будівництву».

Про це повідомляють прес-служби органів, не зазначаючи прізвища підозрюваного.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел, ідеться саме про Резніченка.

«За процесуального керівництва прокурора САП детективи НАБУ повідомили про підозру 5 особам, які причетні до можливих зловживань під час ремонту доріг у Дніпропетровській області, внаслідок чого завдано збитків територіальній громаді на суму понад 286 млн грн. Наразі про підозру повідомлено: голові Дніпропетровської ОДА; заступнику голови Дніпропетровської ОДА; керівнику Департаменту Дніпропетровської ОДА; начальнику відділу дорожнього господарства Дніпропетровської ОДА; керівнику суб'єкта господарської діяльності (посади зазначені на час вчинення злочину)», – інформує САП.

У 2022 році чинне в умовах воєнного стану законодавство дозволяло першочергове фінансування експлуатаційного обслуговування автомобільних доріг, а витрати на поточний та капітальний ремонт доріг були можливі лише в останню чергу.

За даними слідства, підозрювані з метою отримання можливості першочергового фінансування, а також для уникнення необхідності розробки проектної документації, проведення її експертизи та здійснення технічного нагляду замінили у відповідних документах відомості щодо потреби у проведенні поточного та капітального ремонту доріг на необхідність їх експлуатаційного обслуговування.

Витрати на таке обслуговування штучно та безпідставно збільшили до 1,5 млрд грн. На цю суму уклали договори на виконання відповідних робіт з компанією, пов'язаною із головою Дніпропетровської ОДА, яка завищила вартість матеріалів на суму понад 286 млн грн.

Частину цих коштів надалі вивели на рахунки інших компаній, пов’язаних з топпосадовцем та його заступником.

Наразі триває вивчення фактів щодо можливої легалізації незаконно одержаних коштів, встановлюється причетність до злочину інших осіб.

Нагадаємо, у цьому провадженні проводилися обшуки у колишнього голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентина Резніченка та інших фігурантів. Зокрема, за даними «Слово і діло», детективи НАБУ проводили обшук в автомобілі консультанта «Великого Будівництва» Юрія Голика.

Нещодавно низка ЗМІ повідомили про можливі зливи даних розслідування у цій справі, через що проводилися обшуки у детектива НАБУ Валерія Полюги та ексчиновника Біркадзе. Також, за даними журналістів Bihus.info, до зливу інформації з НАБУ може бути причетний перший заступник директора НАБУ Гізо Углава. За рішенням керівника бюро Углаву усунули.

Раніше повідомлялося, що ВАКС заарештував майно у розслідуванні зливів у справі «Великого будівництва».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: