Гарріс збільшила відрив від Трампа після дебатів – опитування

Читать на русском
Камала Гарріс випереджає республіканця Дональда Трампа з 47% проти 42% у боротьбі за перемогу на президентських виборах.
Фото: Reuters

Віце-президентка США від Демократичної партії Камала Гарріс випереджає республіканця Дональда Трампа з 47% проти 42% у боротьбі за перемогу на президентських виборах, збільшуючи свою перевагу після першого раунду дебатів.

Про це свідчить опитування Reuters/Ipsos.

Президентські вибори в США: що Трамп та Гарріс обіцяють американцямДо президентських виборів у США менше двох місяців. На інфографіці – що Дональд Трамп та Камала Гарріс обіцяють американцям.

Дводенне опитування показало, що Гарріс має перевагу на п'ять відсотків серед зареєстрованих виборців. У попередньому опитуванні Reuters/Ipsos віцепрезидентка від Демократичної партії випереджала опонента на чотири пункти.

Серед виборців, які сказали, що чули принаймні щось про дебати у вівторок, 53% сказали, що перемогла Гарріс, а 24% сказали, що переміг Трамп.

Приблизно 52% тих, хто знайомий з дебатами, сказали, що Трамп не був чітким і не виглядав впевнено, тоді як лише 21% опитаних сказав те ж саме про Гарріс.

59-річна Гарріс змусила 78-річного Трампа захищатися під час агресивних президентських дебатів, підкреслюючи засудження республіканця за звинуваченнями у фальсифікації ділової документації. Приблизно 52% виборців, знайомих з дебатами, сказали, що Гарріс «справила враження високої моральної чесності», порівняно з 29%, які сказали те саме про Трампа.

Нагадаємо, 11 вересня відбулися дебати між кандидатами у президенти США Камалою Гарріс та Дональдом Трампом на телеканалі ABC News.

Трамп під час теледебатів знову пообіцяв завершити війну в Україні ще до вступу на посаду, якщо здобуде перемогу на виборах у листопаді. Водночас, Гарріс заявила, що Україна повинна виграти війну з росією, а Трамп здасться.

Крім того, на дебатах Трамп заявив, що представники Демократичної партії несуть відповідальність на скоєний на нього замах під час мітингу у Пенсільванії, однак ніяких доказів не навів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: