Укренерго повертає графіки відключення світла (оновлено)

Читать на русском
У Києві та деяких областях сьогодні з 13 до 24 години діятимуть графіки відключення світла.
vinnitsa.info

У Києві та деяких областях України сьогодні, 12 вересня, діятимуть графіки відключення електроенергії – з 13 до 24 години.

Про це повідомляє ДТЕК.

Україна домовляється про розширення можливостей імпорту електроенергіїУкраїна веде переговори з партнерами щодо розширення можливостей імпорту електроенергії з 1,7 до 2,2 ГВт.

За інформацією ДТЕК, одна черга відключень буде застосована у Києві, Київській, Одеській, Дніпропетровській та Донецькій областях.

Відомо також, що світло сьогодні відключатимуть у Черкаській, Вінницькій, Запорізькій, Кіровоградській, Харківській та Сумській областях – про це повідомляють військові адміністрації та місцеві обленерго.

Пізніше в Укренерго повідомили, що відключення будуть також у Чернігівській, Житомирській, Полтавській, Херсонській, Миколаївській, Чернівецькій, Хмельницькій областях.

Заявлена причина запровадження обмежень – зниження ефективності сонячних електростанцій через пасмурну погоду та падіння генерації на ТЕС.

В Укренерго вранці констатували, що споживання електроенергії у країні зростає. Станом на 9:30 рівень споживання був на 4,5% вищим, ніж у цей же час у середу.

Вчора добовий максимум споживання був зафіксований увечері: він був на 1,7% вищим, ніж у вівторок, 10 вересня.

Нагадаємо, 4 вересня в Енергоатомі повідомили про «зауваження» до роботи одного з енергоблоків Південноукраїнської АЕС.

Днями прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що росіяни вже розпочали підготовку до нових ракетних та дронових атак на українську енергетику.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: