Ми розуміємо, як проходити цю зиму – Шмигаль

Читать на русском
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів про підготовку до зими в умовах можливих нових атак рф.
скріншот з відео

За яких умов українці проходитимуть новий зимовий опалювальний сезон – зараз спрогнозувати неможливо. Але держава готується до зими та можливих атак росії, захищаючи енергооб'єкти першим і другим рівнем захисту.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на пресконференції щодо результатів роботи уряду 10 вересня.

Готуємося до зимових відключень світла: як змінювалася вартість популярних зарядних станційЯк змінювалися ціни на зарядні станції EcoFlow River 2, River 2 Max, River Pro, Delta 2, Delta Pro – на інфографіці.

Зокрема, у нього запитали: скільки взимку не буде світла? На що Шмигаль відповів, що поки що неправильно робити прогнози.

«Ніхто не може сьогодні сказати про 4 години, 16 годин або ж зовсім без відключень, бо росіяни мають свої плани. Ми до цього готуємось і розуміємо, як проходити цю зиму. Ми точно її пройдемо разом, об'єднані, підготовлені до цієї зими. В яких умовах ми її проходитимемо – буде видно тільки в міру того, як ми рухатимемося цього зимового опалювального сезону», – сказав він.

Прем’єр розповів, як Україна захищає енергооб'єкти.

«Ми захищаємо наші енергооб'єкти першим, другим рівнем захисту, перший рівень захисту – це габіони з піском. Другий – це потужні залізобетонні конструкції, здатні витримати прямі удари дронів, а також захищають від уламків ракет наші енергооб'єкти. На 85% сьогодні більшість об'єктів, які мають бути захищені у першій черзі Укренерго, вже захищені», – повідомив він.

Окремо захищають і газодобувні, нафтопереробні підприємства. Також над цим працює система ППО.

10.09.2024 Прес-конференція Прем’єр-міністра України Д. ШмигаляКабМін

Нагадаємо, в Міненерго відповіли, які області найважче підготувати до зими. Глава Укренерго повідомляв, що взимку на Україну чекає багато випробувань, але апокаліптичного сценарію не буде.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: