США не змінили своєї позиції щодо далекобійних ударів по росії – Білий дім

Читать на русском
Сполучені Штати поки що не планують змінювати свою позицію щодо використання Україною далекобійної зброї для ударів по об'єктах у росії.
Фото: it.usembassy.gov

Сполучені Штати поки що не планують змінювати свою позицію щодо використання Україною далекобійної зброї для ударів по об'єктах у росії.

Про це заявив радник із комунікацій у сфері нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, його цитує Reuters.

Чи можна Україні бити по території росії західною зброєю: позиція союзників (оновлено)Дедалі більше голосів на користь того, щоб дозволити Україні бити західною зброєю по цілях на території росії. Позиція союзників – на інфографіці.

«Немає жодних змін у нашій точці зору щодо надання Україні можливостей для завдання ударів великої дальності на території росії», - сказав він.

Кірбі додав, що «не чекає жодних серйозних заяв із цього приводу» за підсумками зустрічі президента Джо Байдена та прем'єр-міністра Британії Кіра Стармера.

Представник Білого дому також зазначив, що США «серйозно поставилися» до заяви російського диктатора володимира путіна про те, що він вважатиме Захід стороною війни, якщо Україна застосує проти росії далекобійну зброю.

«Це та не риторика, яку ми не чули від нього раніше. Він, очевидно, довів, що здатний на агресію. Тому так, ми сприймаємо ці коментарі серйозно», – заявив Кірбі.

Нагадаємо, нещодавно ЗМІ повідомляли, що США все ж таки можуть дозволити далекобійні удари по росії, але тільки британськими та французькими ракетами.

Раніше президент Зеленський відповів, від яких країн залежить дозвіл на далекобійні удари по рф. Він також заявив, що затягування союзників у питанні зняття заборони на далекобійні удари західною зброєю по цілях у росії грає на руку Кремлю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: