Стало відомо, скільки бійців ЗСУ пройшли підготовку в Британії від початку вторгнення рф

Читать на русском
Велика Британія й надалі готуватиме українських новобранців, вже понад 45 тис. пройшли навчання.
Генштаб ЗСУ

Від початку повномасштабного вторгнення росії у Британії пройшли спеціальну військову підготовку понад 45 тисяч воїнів ЗСУ. Цей досвід продовжать і наступного року.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ 13 вересня.

Підготовка бійців ЗСУ за кордоном: які країни та чому навчають українських військовихНавчання за кордоном пройшли понад 100 тисяч українських військовослужбовців. Які країни беруть участь у підготовці, пріоритети навчання – на інфографіці.

«Велика Британія продовжить навчати військовослужбовців Збройних сил України у 2025 році. Британія підготувала понад 45 000 українських новобранців з початку незаконного повномасштабного вторгнення росії у 2022 році», – йдеться у повідомленні.

У Генштабі нагадали, що міністр оборони Джон Гілі оголосив про продовження операції Інтерфлекс під час засідання в Рамштайні. У рамках цієї операції бійці ЗСУ проходять навчання за кордоном.

«Операція Інтерфлекс допомогла хоробрим українським чоловікам та жінкам здобути критично важливі навички, щоб захистити свій народ від незаконного вторгнення путіна. Продовження навчання, яке є життєво важливим для оборони України, є ще одним прикладом непохитної відданості Великої Британії Україні», – цитує Генштаб міністра Британії.

Нагадаємо, цього тижня Британія виділила новий пакет допомоги Україні.

На нашій інфографіці можна подивитися, які країни та чому навчають українських військових під час великої війни з Росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: