Британія дозволила Україні використовувати ракети Storm Shadow для ударів по рф – Guardian

Читать на русском
Джерела у британському уряді повідомили, що вже було прийняте рішення дозволити Україні бити крилатими ракетами Storm Shadow по цілях на території рф.
Фото: The WarZone

За даними ЗМI, уряд Британії дозволив Україні використовувати ракети Storm Shadow для ударів по території рф. Поки невідомо чи оголосять про це публічно.

Про це пише Guardian.

У Нідерландах заявили, що дозволяють Україні бити своєю зброєю по території росіїНідерланди дозволяють Україні бити свої зброєю по росії. Країна закликала інших союзників зробити те саме, посилаючись на норми міжнародного права.

Зазначають, що джерела в британському уряді розповіли, що вже було прийнято рішення дозволити Україні використовувати крилаті ракети Storm Shadow по цілях у росії. У виданні стверджують, що, ймовірно, про це не буде публічно оголошено під час зустрічі Стармера з Байденом у Вашингтоні, яка відбудеться у п'ятницю.

Джерела також стверджують, що спільний візит держсекретаря Ентоні Блінкена та міністра закордонних справ Великої Британії Девіда Леммі до Києва в середу не відбувся б, якби не було позитивного рішення щодо Storm Shadow.

У виданні зазначили, що публічне оголошення про ракети великої дальності в Києві, ймовірно, вважалося б зайвою провокацією. Також йдеться про те, що обмеження щодо використання Україною ракет, радіус дії яких становить щонайменше 190 миль (300 км) усе ще діятимуть, аби уникнути необдуманих або непотрібних атак.

Нагадаємо, сьогодні міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі оголосив про надання Україні нового пакету допомоги на суму понад 780 млн доларів.

А згодом стало відомо, що Сполучені Штати нададуть Україні новий пакет підтримки на загальну суму понад 700 млн доларів. Кошти будуть спрямовані на енергетичні та гуманітарні проєкти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: