У Чехії закликали дозволити Україні бити по військових цілях у рф

Читать на русском
У Генштабі Чехії нагадали, що росія загрожує ескалацією, але не соромиться використовувати ракети проти українських міст і має значну перевагу.
Ілюстративне фотоGetty Images

Країни Заходу повинні дозволити українській армії використовувати ракети великої дальності проти військових цілей на території росії.

Про це начальник генерального штабу Чехії Карел Ржегка заявив Radio Prague International.

Чи можна Україні бити по території росії західною зброєю: позиція союзників (оновлено)Дедалі більше голосів на користь того, щоб дозволити Україні бити західною зброєю по цілях на території росії. Позиція союзників – на інфографіці.

«Ці обмеження необхідно зняти, бо для українців законно та легітимно захищатися, навіть нападаючи на російську територію. Адже вони не можуть боксувати зі зв'язаною за спиною однією рукою», - зазначив Ржегка.

На його думку, росія загрожує ескалацією, але не соромиться використовувати ракети проти українських міст і має значну перевагу.

«Літаки злітають з російських аеродромів, які розташовані в межах досяжності наявної зброї, але українці не можуть її застосувати. І ці літаки потім бомбардують цивільну інфраструктуру, а не лише солдатів. Тому було б абсолютно легітимно, якби українці змогли атакувати й територію росії», - вважає голова Генштабу.

Згідно з його словами, операція ЗСУ в Курській області продемонструвала, що росіяни найчастіше лише погрожують.

«Ситуація в Курській області показала деяким західним лідерам, що не варто боятися ескалації та червоних ліній, тому що росіяни досі «брязкають» ядерною зброєю, але коли українці захопили весь округ, нічого не сталося», - наголосив чеський генерал.

Як відомо, у Нідерландах заявили, що дозволяють Україні бити своєю зброєю по території росії.

Варто зазначити, що Україні потрібно отримати дозвіл від чотирьох країн для того, щоб почати бити по території росії далекобійною зброєю.

Нагадаємо, нещодавно глава зовнішньополітичного відомства Європейського союзу Жозеп Боррель закликав союзників України зняти обмеження на використання зброї для ударів по території росії.

Також повідомлялося, що Україна подала адміністрації Джо Байдена список цілей у росії, які можна вразити, якщо США знімуть обмеження на застосування далекобійної зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: