У Нідерландах заявили, що дозволяють Україні бити своєю зброєю по території росії

Читать на русском
Нідерланди дозволяють Україні бити свої зброєю по росії. Країна закликала інших союзників зробити те саме, посилаючись на норми міжнародного права.
аrmyInform

Українські захисники можуть використовувати зброю, поставлену Нідерландами, для бомбардування військових об'єктів по території рф.

Про це заявив міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс в інтерв'ю газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Чи можна Україні бити по території росії західною зброєю: позиція союзників (оновлено)Дедалі більше голосів на користь того, щоб дозволити Україні бити західною зброєю по цілях на території росії. Позиція союзників – на інфографіці.

«Київ має право захищати себе. І якщо країну атакують з прикордонних районів або російських аеродромів, то вона може цілитися у військові об'єкти. Те ж саме стосується ворожих ракет: вони теж можуть бути перехоплені нашою зброєю над росією», - сказав Брекельманс.

При цьому, керівник відомства закликав інших союзників України зробити те ж саме, посилаючись на норми міжнародного права, яке не обмежує відстань для таких ударів.

«Міжнародне право не обмежується відстанню. Право на самооборону не припиняється за 100 кілометрів від кордону. Ми не накладали на Україну жодних обмежень на оперативну відстань», - заявив нідерландський міністр.

Він додав, що це стосується також і винищувачів F-16, наданих Амстердамом.

Як відомо, Україні потрібно отримати дозвіл від чотирьох країн для того, щоб почати бити по території росії далекобійною зброєю.

Нагадаємо, нещодавно глава зовнішньополітичного відомства Європейського союзу Жозеп Боррель закликав союзників України зняти обмеження на використання зброї для ударів по території росії.

Також повідомлялося, що Україна подала адміністрації Джо Байдена список цілей у росії, які можна вразити, якщо США знімуть обмеження на застосування далекобійної зброї.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: