Україна передала США список цілей для ATACMS у рф – Умєров

Читать на русском
Він зазначив, що провів розмову з американськими високопосадовцями щодо зняття обмежень на використання Україною далекобійної зброї для нанесення ударів вглиб території рф.
Фото: Lockheed Martin

Міністр оборони Рустем Умєров під час зустрічі з високопосадовцями США передав список цілей на території країни-агресора, які Київ хоче вражати американськими далекобійними ракетами ATACMS.

Про це керівник оборонного відомства заявляє в інтерв’ю CNN.

Україна може бити західною зброєю лише по 16% території росії – ISWЛише 16 відсотків російської території під загрозою після дозволу США використовувати Україні американську зброю для атак.

Він зазначив, що провів розмову з американськими високопосадовцями щодо зняття обмежень на використання Україною далекобійної зброї для нанесення ударів вглиб території рф.

«Ми пояснили, які засоби нам потрібні для захисту громадян від російського терору, який росіяни нам чинять, тому я сподіваюся, що нас почули», – зазначив голова Міноборони.

Також Умєров сказав, що Україна надала американській стороні список цілей, які Київ хоче вражати ракетами ATACMS. Відповідний крок кількома днями раніше анонсували американські ЗМІ.

«Ми показуємо, що аеродроми, які вони (війська рф – ред.) використовують для ударів по наших містах, перебувають у межах дальності глибоких ударів», - повідомляє керівник відомства.

При цьому, він запевнив, що Україна продовжить наполягати на знятті обмежень, щоб захистити українських цивільних та інфраструктуру.

«Вони вбивають наших громадян. Ось чому ми хочемо стримати їх, ми хочемо зупинити їх, ми не хочемо дозволити їхній авіації наблизитися до наших кордонів, щоб бомбити міста», – пояснив Умєров.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США не хочуть дозволяти Україні застосовувати ракети ATACMS у Курській області.

Водночас Україна готується надати адміністрації Джо Байдена список цілей у росії, які можна вразити, якщо США знімуть обмеження щодо застосування далекобійної зброї.

Як відомо, у радіусі дії ATACMS знаходяться 245 російських військових об'єктів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: