У Канаді заявили, що дозволяють Україні бити наданою зброєю по території росії

Читать на русском
У канадському Міністерстві оборони заявили, що українські військові можуть використовувати надані Канадою танки та бронетехніку на території росії.
edusteps.com.ua

Україна може вільно використовувати передані Канадою технічні бойові засоби на території росії, зокрема, передані танки та бронетехніку.

Про це повідомляє CBC News, з посиланням на Міністерство оборони Канади.

Чи можна Україні бити по території росії західною зброєю: позиція союзників (оновлено)Дедалі більше голосів на користь того, щоб дозволити Україні бити західною зброєю по цілях на території росії. Позиція союзників – на інфографіці.

«Канада не встановлює географічних обмежень на використання військової техніки, яку ми передаємо Україні», - заявила речниця відомства Андре-Анн Пулен.

Як зазначили у Міноборони Канади, країна передала Україні вісім танків Leopard 2A4, кілька десятків броньованих машин бойової підтримки і сотні броньованих патрульних машин, а також кілька гаубиць М-777.

Пулен додала, що українці найкраще знають, як захищати свою Батьківщину, «і ми прагнемо підтримувати їхню спроможність».

Як йдеться у матеріалі, на кадрах, опублікованих телеканалом CNN, показано, як патрульний автомобіль Senator канадського виробництва перетинає кордон з росією.

При цьому наразі невідомо, чи було канадське озброєння в руках українських бійців, які розпочали операцію з прориву в Курську область.

Нагадаємо, що у Польщі закликали ЄС зняти заборону на використання Україною далекобійної зброї.

Як відомо, Сполучені Штати не хочуть дозволяти Україні застосовувати ракети ATACMS у Курській області, вважаючи, що кращим буде застосування їх для ударів по окупованому Криму.

Україна на початку літа мала рідкісну можливість завдати удару по російській авіабазі «Малишево», де розмістили десятки літаків Су-34. Проте США не дозволили використати для атаки свої ракети ATACMS.

Раніше у США назвали умову, за якої Україні дозволять стріляти по рф на більшу відстань.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: