Німеччина дала Україні дозвіл використовувати поставлену зброю на свій розсуд – Міноборони

Читать на русском
Зброя, передана українській стороні від Німеччини, стає власністю ЗСУ з моменту її поставки і може бути використана так, як у Києві вважають за потрібне.
Фото: swr.de

Зброя, передана українській стороні від Німеччини, стає власністю ЗСУ з моменту її поставки і може бути використана так, як у Києві вважають за потрібне.

Про це заявив речник міністерства оборони країни Арне Коллатц, його цитує Укрінформ.

З'явилися супутникові знімки руйнувань на газовимірювальній станції «Суджа» на КурщиніНа фото видно, що частина пошкоджень на газовимірювальній станції Суджа в рф з'явилася між 9 і 10 серпня, а частина – між 10 і 11 серпня.

За його словами, для Німеччини не стоїть питання законності дій ЗСУ у Курській області, оскільки міжнародне право передбачає можливість ведення бойових дій на території країни-агресора.

З цієї причини Києву не потрібні будь-які спеціальні дозволи на використання німецької зброї.

«Після того, як зброя з Німеччини була передана у розпорядження України, вона вже належить Україні, це – українська зброя. Немає жодних перешкод, тому Україна вільна у виборі можливостей», – сказав Коллатц.

Водночас він уточнив, що використання далекобійної зброї – «інше політичне питання», але в даному випадку про це не йдеться.

Заступник спікера Вольфганг Бюхнер, у свою чергу, відмовився давати оцінку операції в Курській області, оскільки з місця подій надходять «суперечливі і подекуди навмисно сфальсифіковані новини». Він додав, що це дуже таємна операція, «підготовлена ​​без зворотнього зв'язку».

Нагадаємо, сьогодні голова Курської області доповів путіну, що українські сили взяли під контроль щонайменше 28 населених пунктів. У росії додали, що глибина проникнення на територію регіону становить 12 км, ширина по фронту - 40 км.

Раніше в The Economist заявили, що росія переміщає війська до Курської області з інших ділянок фронту не так швидко, як хотілося б ЗСУ. У ISW при цьому вважають, що Кремль намагається зменшити масштаб подій у Курській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: