На територію Білорусі знову залетів російський «Шахед» – Гаюн

Читать на русском
Сьогодні вночі російський Шахед порушив повітряний простір Білорусі у районі селища Лоєв у Гомельській області.
Getty Images

Під час нічної атаки на Україну до Білорусі знову залетів російський дрон-камікадзе. У цей момент у небі була білоруська авіація.

Про це повідомляє моніторинговий канал «Беларускі Гаюн».

Лукашенко заявив, що Україна нібито порушила повітряний простір Білорусі дронамиПовітряний простір Білорусі 9 серпня нібито порушили українські безпілотники. Олександр Лукашенко заявив про роботу ППО.

Вночі близько 4:10 російський «Шахед» порушив повітряний простір Білорусі у районі селища Лоєв у Гомельській області. Дрон пробув у Білорусі близько 30 хвилин.

Безпілотник рухався у західному напрямку, а потім повернув на південний схід і повернувся в Україну. За даними аналітиків, «Шахед» полетів у район міста Славутич, де його помітили о 5:05.

Як зазначає моніторингова група, коли «Шахед» залетів у Білорусь, у небі над Гомельською областю чергував винищувач. Літак піднявся у небо з аеродрому «Барановичі» близько 3:40.

Варто додати, що це не вперше російські ударні дрони залітають у Білорусь під час обстрілів України. Декілька разів білоруська авіація знищувала «Шахеди».

За останній місяць під час атак на Україну російські дрони вже неодноразово залітали на територію Білорусі. Вночі 29 серпня Білорусь вперше застосовувала винищувач, щоб збити «шахед».

Нагадаємо, що щонайменше вісім російських безпілотників залетіли на територію Білорусі під час атаки на Україну вночі 7 вересня. При цьому, один із дронів знаходився за 70 кілометрів від кордону із Литвою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: