Байден та Стармер зустрілися у Вашингтоні: про що говорили

Читать на русском
Президент США Джо Байден та прем'єр-міністр Британії Кір Стармер обговорили низку питань зовнішньої політики, в тому числі і підтримку України.
Фото: uatv.ua

Президент США Джо Байден та прем'єр-міністр Британії Кір Стармер провели зустріч у стінах Білого дому. Під час розмови лідери країни підтвердили непохитну підтримку України у боротьбі з російським агресором.

Про це йдеться на сайті Білого дому.

США не змінили своєї позиції щодо далекобійних ударів по росії – Білий дімСполучені Штати поки що не планують змінювати свою позицію щодо використання Україною далекобійної зброї для ударів по об'єктах у росії.

Зазначають, що лідери поглиблено обговорили низку питань зовнішньої політики, що становлять взаємний інтерес.

«Вони підтвердили непохитну підтримку України, яка продовжує захищатися від агресії росії. Також лідери висловили глибоку стурбованість наданням Іраном і Північною Кореєю летальної зброї росії та підтримкою КНР оборонно-промислової бази рф», – йдеться у заяві.

Однією з важливих тем розмови стала війна на Близькому сході. Лідери підтвердили свою відданість безпеці Ізраїлю, термінову потребу в угоді про припинення вогню, яка звільнить заручників і дозволить збільшити допомогу в Газі, а також необхідність Ізраїлю зробити більше для захисту цивільних осіб і вирішення жахливої ​​гуманітарної ситуації в Газі. Вони також засудили підтримувані Іраном напади хуситів на комерційні судна в Червоному морі.

Крім того, мова йшла про співпрацю США та Великої Британії у сфері чистої енергії та передових технологій, щодо AUKUS, а також можливості поглиблення американсько-британських економічних зв’язків. Президент Байден підкреслив свою підтримку Белфастської/Страсної п’ятничної угоди та її ролі в підтримці миру та стабільності в Північній Ірландії.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Сполучені Штати нададуть Україні новий пакет підтримки на загальну суму понад 700 млн доларів. Кошти будуть спрямовані на енергетичні та гуманітарні проєкти.

А раніше міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі оголосив про надання Україні нового пакету допомоги на суму понад 780 млн доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: