Байден зустрінеться зі Стармером у США, говоритимуть про Україну

Читать на русском
Цього тижня прем'єр-міністр Британії Кір Стармер зустрінеться у Вашингтоні з президентом США Джо Байденом. Лідери держав обговорять підтримку України та ще низку питань.
Фото: AP

Президент США Джо Байден зустрінеться з прем'єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером у Вашингтоні цього тижня. Лідери держав обговорять низку питань, зокрема підтримку України.

Про це повідомляє Голос Америки.

«У Білому домі повідомили, що президент США Джо Байден прийме прем'єр-міністра Британії Кіра Стармера у Вашингтоні цього тижня», – йдеться в повідомленні.

Серед питань для обговорення зазначаються спільні зусилля щодо підтримки України, співпраця в Індо-Тихоокеанському регіоні, на Близькому Сході, а також взаємодія в рамках альянсу AUKUS.

«Під час зустрічі лідери обговорять підтримку Заходу для України у протидії російському вторгненню, досягнення угоди щодо звільнення заручників та припинення вогню між ХАМАСом та Ізраїлем, загрози для судноплавства в Червоному морі з боку хуситів, а також питання, що стосуються Індо-Тихоокеанського регіону», – додала речниця Білого дому Карін Жан-П'єр.

Минулого разу Байден та Стармер зустрічались в червні на саміті НАТО у Вашингтоні.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялось, що британський уряд надасть Україні 650 багатоцільових ракет вартістю 162 мільйони фунтів (213,13 мільйона доларів), щоб допомогти захистити країну від російських безпілотників і бомбардувань.

А Сполучені Штати нещодавно виділили Силам оборони України новий пакет військової допомоги. До нього увійшло озброєння загальною вартістю 250 млн доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: