Зеленський попросив Стармера «проявити лідерство» і дозволити Україні бити вглиб росії

Читать на русском
Зеленський звернувся до прем'єра Британії Кіра Стармера з проханням дозволити Україні удари далекобійною західною зброєю вглиб росії.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський звернувся до прем'єра Великої Британії Кіра Стармера з проханням дозволити Україні удари далекобійною зброєю вглиб росії.

Його заяву цитує Офіс президента України.

Чи можна Україні бити по території росії західною зброєю: позиція союзників (оновлено)Дедалі більше голосів на користь того, щоб дозволити Україні бити західною зброєю по цілях на території росії. Позиція союзників – на інфографіці.

«Щойно ми зможемо завдавати ударів далі, ніж просто біля кордону, зокрема по російських військових аеродромах, ми не тільки захистимо себе від будь-яких російських наступальних дій, а й убезпечимо наші передові позиції та міста від російських бомб», – сказав Зеленський.

Він зазначив, що росіяни використовують близько 3500 керованих авіабомб на місяць.

«Збити їх усе неможливо. Але можна знищити всі носії авіабомб. І я прошу вас проявити в цьому своє лідерство і, будь ласка, переконати інших партнерів зняти обмеження. Нам потрібен цей крок – крок, який змусить росію шукати миру», – додав президент.

За його словами, у Кремлі вже знають, що Лондон може приймати рішення, які здатні привести цю війну до завершення.

«Ми повинні пам'ятати, що у багатьох аспектах росія слабша. Їхня розвідка слабша. Їхня дипломатія перетворилася на прості хабарі, брехню чи погрози. Економічно вони не сильні», – стверджує Зеленський.

Нагадаємо, нещодавно глава МЗС країни заявив, що Британія не давала Україні дозволу на удари по території росії далекобійними ракетами Storm Shadow. Однак такий варіант обговорюється.

А в Пентагоні пояснили, що США не дозволяють Україні бити далекобійною зброєю вглиб росії, оскільки в такому разі війна може поширитися на інші країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: