Шольц заявив, що не даватиме Україні дозволу на удари вглиб рф німецькою зброєю

Читать на русском
Канцлер Німеччини Олаф Шольц не дозволить Україні використовувати німецьку далекобійну зброю для ударів по цілях на території росії.
Фото: IMAGO/Nachrichtenagentur

Канцлер Німеччини Олаф Шольц не дозволить Україні використовувати німецьку далекобійну зброю для ударів по цілях на території росії.

Заява політика пролунала під час мітингу у місті Пренцлау, його цитує Tagesschau.

Чи можна Україні бити по території росії західною зброєю: позиція союзників (оновлено)Дедалі більше голосів на користь того, щоб дозволити Україні бити західною зброєю по цілях на території росії. Позиція союзників – на інфографіці.

За словами Шольца, він дотримуватиметься своєї позиції «навіть у тому випадку, якщо інші країни вирішать інакше»

«Я не робитиму цього, тому що вважаю, що це проблема», – заявив німецький канцлер.

Нагадаємо, нещодавно ЗМІ повідомляли, що США можуть дозволити далекобійні удари по росії, але тільки британськими та французькими ракетами. При цьому в Білому домі заявили, що США поки не змінювали свою позицію щодо далекобійних ударів по рф.

Відомо також, що Україна планувала використати далекобійні ракети ATACMS та Storm Shadow для ударів по російських авіабазах, але після переговорів із союзниками змінила список потенційних цілей.

Президент Володимир Зеленський заявив, що затягування союзників у питанні зняття заборони на далекобійні удари західною зброєю грає на руку Кремлю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: