На фронті за добу відбулося 137 бойових зіткнень: на яких напрямках йдуть бої

Читать на русском
Росіяни здійснили майже 2800 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах. Найактивніше ворог атакує на Покровському та Курахівському напрямках.
Фото: Генштаб ЗСУ

За добу 15 вересня на фронті відбулося 137 бойових зіткнень. Найактивніше ворог атакує на Покровському та Курахівському напрямках.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

«Російські загарбники завдали по території України 56 авіаударів, скинувши 83 керовані авіаційні бомби. Крім цього, залучили для ураження 428 дронів-камікадзе та здійснили майже 2800 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах», – уточнили в Генштабі.

Ворог намагається відбити втрачені позиції у Харківській області – ЗСУРосійські війська накопичують силу у Харківській області й намагаються відбити втрачені позиції. ЗСУ контролюють ситуацію.

На Харківському напрямку противник безуспішно намагався штурмувати позиції наших підрозділів у районі Вовчанська. Разом з тим, ворожа авіація з території російської федерації завдала ударів керованими авіаційними бомбами по цивільній інфраструктурі міста Харкова (чотири КАБ) та населеного пункту Руська Лозова (два КАБ).

На Куп’янському напрямку ворог проводив наступальні дії біля Синьківки, Петропавлівки, Колісниківки, Глушківки, Круглякіівки та Лозової. Вісімнадцять боїв завершено, два – ще тривають.

На Лиманському напрямку російські загарбники штурмували позиції Сил оборони поблизу Дружелюбівки, Ковалівки, Твердохлібового, Невського, Макіївки, Тернів і Новосадового. Українські захисники зупинили всі ворожі атаки.

На Сіверському напрямку наші воїни відбивали 12 наступальних дій окупаційних військ у районах Білогорівки, Верхньокам’янського, Виїмки та Івано-Дар’ївки. На цей час десять бойових зіткнень завершено, два – ще тривають. На Краматорському напрямку ворог штурмував наші позиції поблизу Ступочок та Курдюмівки. Сили оборони зупинили усі атаки загарбників.

На Торецькому напрямку відбулося 11 боєзіткнень. Росіяни штурмували позиції українських підрозділів біля Торецька, Дачного, Щербинівки та Неліпівки. Всі атаки агресора відбито.

На Покровському напрямку, від початку цієї доби, противник 34 рази атакував у районах Воздвиженки, Зеленого Поля, Новоторецька, Гродівки, Новогродівки, та Маринівки. Наші захисники відбили 31 штурм, три боєзіткнення ще продовжуються. Сьогодні на цьому напрямку було знешкоджено 230 окупантів, з них 89 - безповоротно. Також знищено ретранслятор та три одиниці автомобільної техніки.

На Курахівському напрямку ворог теж здійснив 34 спроби прорвати нашу оборону поблизу Желанного Другого, Українська, Селідового, Долинівки, Георгіївки, Катеринівки та Костянтинівки. Двадцять сім боєзіткнень завершено, ще сім - досі продовжуються.

На Времівському напрямку противник намагався вісім разів витіснити наші підрозділи із займаних рубежів оборони біля Водяного, Катеринівки та Макарівки. Зараз ще тривають п’ять атак окупантів.

На Придніпровському напрямку Силами оборони України зупинено вісім спроб атакувати наші позиції.

На інших напрямках - без особливих змін.

Нагадаємо, Сили оборони України за минулу добу ліквідували 1170 окупантів та знищили понад 103 одиниці ворожої техніки. Загальні втрати ворога уже сягають близько 633 тисяч 800 окупантів.

Також повідомлялось, що у ЗСУ планують збільшити термін базової загальновійськової підготовки. У Силах оборони планують створити Школу інструкторів, як основне і єдине джерело якісно підготовленого інструкторського складу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: