У ЗСУ розповіли, скільки військових зосередила росія на Курському напрямку

Читать на русском
Через операцію ЗСУ окупанти стягнули на Курщину кілька десятків тисяч військових – зараз угруповання становить не менше 30 тисяч осіб.
Фото: Getty Images

Після початку операції ЗСУ окупанти стягнули до Курської області росії щонайменше 20 тисяч військових.

Такими даними поділився спікер оперативно-тактичного угруповання «Північ» Вадим Мисник в ефірі телемарафону.

Зеленський озвучив втрати росії за місяць операції ЗСУ в Курській областіПрезидент Володимир Зеленский на засіданні Рамштайн назвав втрати російської армії за місяць від початку операції України в Курській області.

За його словами, на початку серпня ворог утримував на цьому напрямку угруповання у розмірі 11 тисяч військовослужбовців.

«Зараз, за ​​різними оцінками, це десь від 30 до 45 тисяч. Але бачимо, що результати є. Ворог намагається підтягнути сили, щоб уповільнити наш наступ», – заявив Мисник.

Спікер також розповів про те, наскільки важливим було для окупантів місто Суджа.

«Ми не дарма взяли Суджу під контроль. Це один із транспортних логістичних хабів, який буквально перерізає їхнє угруповання «Північ», куди входять Брянська, Курська, Бєлгородська області», – додав Мисник.

Нагадаємо, нещодавно президент Володимир Зеленський підтвердив, що росія почала контрнаступ у Курській області. При цьому, за його словами, все «йде за нашим, українським, планом».

Він також заявив, що Курська операція дала Україні ті результати, на які розраховувало військово-політичне керівництво.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: