Росія почала перекидати в Курську область більш досвідчені підрозділи – ISW

Читать на русском
Рф могла розпочати передислокацію в Курську область більш досвідчених сил для підтримки своїх поточних контратак і майбутніх контрнаступальних операцій.
Фото: росЗМІ

Росія почала перекидати в Курську область більш досвідчені бойові підрозділи для підтримки контратак і майбутніх контрнаступальних операцій.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Зеленський озвучив втрати росії за місяць операції ЗСУ в Курській областіПрезидент Володимир Зеленский на засіданні Рамштайн назвав втрати російської армії за місяць від початку операції України в Курській області.

Зокрема, аналітики повідомили, що росіяни розгорнули в Курській області додаткові підрозділи 106-ї повітряно-десантної дивізії.

На кадрах, опублікованих 11 вересня, зафіксовано, як підрозділи російського 137-го полку (106-ї дивізії ВДВ) беруть участь у наступальних діях на північний захід від Снагості в Курській області.

Раніше на Сіверському напрямку було помічено підрозділи 137-го полку. Є також інформація, що в Курській області діють підрозділи 51 полку ВДВ 106-ї дивізії ВДВ.

«Досі російська влада в основному покладалася на погано навчених та оснащених призовників та невеликі підрозділи російських регулярних та нерегулярних військ для відбиття українського вторгнення до Курської області. Ймовірно, будуть потрібні додаткові сили та більш досвідчені в бою підрозділи, щоб повністю витіснити українські війська з Курської області», – зазначили в ISW.

Аналітики зазначили, що росіяни продовжували контратакувати в Курській області 12 вересня, але досягли лише незначних успіхів. Прогнозують, що вони зіштовхнуться із великими труднощами.

Нагадаємо, напередодні президент Володимир Зеленський підтвердив, що росіяни розпочали свій контрнаступ у Курській області. За його словами, це входить до планів України.

Раніше він говорив, що ЗСУ утримуватимуть територію в Курській області, доки путін не сяде за стіл переговорів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: