Зеленський озвучив втрати росії за місяць операції ЗСУ в Курській області

Читать на русском
Президент Володимир Зеленский на засіданні Рамштайн назвав втрати російської армії за місяць від початку операції України в Курській області.
скріншот з відео

Президент України Володимир Зеленський підбив підсумок першого місяця контрнаступу ЗСУ у Курській області. Він повідомив про втрати росії і назвав площу території під контролем Сил оборони України.

Відповідну заяву він зробив особисто під час відкриття засідання 24-ї зустрічі міністрів оборони у форматі Рамштайн.

Західні експерти назвали сценарії розвитку війни після початку операції ЗСУ у Курській областіОперація у Курській області змінила уявлення про негативний перебіг війни для України, вважають експерти. Але тепер Україна має вирішити, що робити із початковою перемогою.

«Сьогодні рівно місяць від початку нашої операції в Курській області росії. Це прикордоння, звідки путін готувався розширити війну на українську територію. На місто Суми. Але ми не дали йому це зробити завдяки контрнатупу», – заявив він.

За словами президента, сьогодні ЗСУ контролюють територію на Курщині у 1300 кв. кілометрів. Це понад сотні населених пунктів.

«За перший місяць нашої операції російські війська втратили приблизно 6 тисяч своїх солдатів убитими та пораненими», – заявив Зеленський.

Він додав, що завдяки операції в Курській області зараз немає загрози, що росія розпочне новий наступ на Суми.

«Давайте зробимо так, щоби ця осінь стала часом, коли закінчиться російська агресія. Таким чином, щоб відновити міжнародний надійний безпековий порядок. Ми маємо зробити це», – закликав президент учасників засідання Рамштайн.

Нагадаємо, раніше Зеленський повідомляв, що Україна не планує утримувати територію Курської області, щоб потім влаштувати так званий обмін територіями. Частину України переносити на Курщину також не будуть. За його словами, Курщина – це частина плану перемоги України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: