Зеленський відповів, що Україна робитиме з Курською областю

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський відповів на запитання, які подальші плани України в межах проведення операції на Курщині та чи буде так званий обмін територіями з рф.
скріншот з відео

Україна не планує утримувати територію Курської області, щоб потім влаштувати так званий обмін територіями. Частину України переносити на Курщину також не будуть. Ця операція має інші цілі.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю NBC News.

Західні експерти назвали сценарії розвитку війни після початку операції ЗСУ у Курській областіОперація у Курській області змінила уявлення про негативний перебіг війни для України, вважають експерти. Але тепер Україна має вирішити, що робити із початковою перемогою.

Зокрема у нього запитали: після того, як Україна взяла під контроль частину Курської області, що буде з нею далі? Чи утримуватиметься вона як територія для обміну, або ж ЗСУ там надовго? Чи стане Курщина стане частиною України?

«Нам не потрібна російська територія. Наші операції спрямовані на відновлення нашої територіальної цілісності. Нам не потрібні їхні цивільні. Ми беремо в полон військових рф тільки для того, щоб обміняти на наших бійців. Ми завжди готові до системи обміну на всіх. Нам військові рф не потрібні. Як і російська земля», - заявив президент.

За його словами, переносити частину України на Курщину планів також немає. Але сьогодні нашій країні «потрібно робити певні кроки», щоб бути сильнішою. Ця операція посилює Україну. Але, за словами Зеленського, це не означає, що Київ мінятиме одну територію на іншу.

«Те, що ви бачили, це є частиною нашого плану. Про наступні кроки я сказати не можу», – зазначив президент.

При цьому він додав, що все, що зараз відбувається на Курщині, не імпровізація, а чітко спланована операція. Чи буде контрнаступ ЗСУ розширено на території росії – президент відповідати не став. Але концептуально Україна утримуватиме Курщину, це частина плану перемоги.

Він додав, що саме нестача далекобійної зброї в Україні призвела до рішення розпочати операцію на території Курської області рф. І США, за його словами, справді про неї не знали.

Нагадаємо, раніше Зеленський заявив, що ЗСУ утримуватимуть територію Курщини, поки путін не сяде за стіл переговорів. За даними головкому ЗСУ Олександра Сирського, під контролем України вже понад 1290 кв. кілометра на Курщині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: