Путін продовжує називати бойові дії на Курщині «ситуацією», уникаючи інших формулювань

Читать на русском
Путін сьогодні заслухав нові звіти щодо ситуації в Курській та інших прикордонних областях на тлі просування ЗСУ, але так і не дав конкретну оцінку всьому, що відбувається.
скріншот з відео

Російські ЗМІ процитували диктатора володимира путіна, який провів нараду з урядом щодо «ситуації» в Курській та інших прикордонних областях. До сьогоднішнього дня путін так і не зміг позначити та сформулювати, що ж відбувається на Курщині та Бєлгородщині на тлі контрнаступу ЗСУ. Диктатор продовжує вживати загальне слово – ситуація.

На сьогоднішній нараді президент рф знову не став конкретизувати, що наразі відбувається на Курщині. Трансляцію публікували російські пабліки.

Росіяни наражають на ризик десятки тисяч своїх громадян на прикордонних з Україною територіяхСкільки людей вивезла росія (за даними МНС рф) з Курської та Бєлгородської областей після приходу ЗСУ та скільки залишилися під обстрілами в зоні бойових дій – на нашій інфографіці.

«Зібрав вас для того, щоб обговорити ситуацію, яка складається на цей час в прикордонних регіонах росії», – заявив путін.

Також під час наради він заслухав низку доповідей. Зокрема, перший віцепрем'єр уряду рф Денис Мантуров доповів, що з небезпечних районів Курської області нібито відселили вже 115 тисяч осіб.

Вріо губернатора Курської області рф заявив, що «понад 130 тис. жителів курського прикордоння виїхали, і ще близько 20 тис. осіб залишилися».

Губернатор Брянської області доповів путіну, що ситуація «на місці бойового зіткнення з українською ДРГ стабілізована».

Водночас голова Бєлгородщини В'ячеслав Гладков заявив, що в регіоні «ситуація продовжує залишатися складною у зв'язку з обстрілами ствольною артилерією, РСЗВ та атаками безпілотних літальних апаратів».

Нагадаємо, днями головком ЗСУ Олександр Сирський повідомив, скільки території Курщини зараз під контролем ЗСУ. А міністр оборони України Рустем Умєров назвав головну ціль Курської операції.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: