Міністр оборони Умєров назвав головну мету Курської операції

Читать на русском
Умєров розповів конгресменам США про цілі України на прикордонні рф, зокрема, про Курську операцію.
t.me/ministry_of_defense_ua

Міністр оборони Рустем Умєров під час зустрічі з американськими конгресменами озвучив мету операції, яку Збройні Сили України проводять у російській Курській області.

Про це йдеться у повідомленні оборонного відомства на сторінці у Telegram.

Росіяни наражають на ризик десятки тисяч своїх громадян на прикордонних з Україною територіяхСкільки людей вивезла росія (за даними МНС рф) з Курської та Бєлгородської областей після приходу ЗСУ та скільки залишилися під обстрілами в зоні бойових дій – на нашій інфографіці.

Зазначається, що метою ЗСУ у ході операцій на території рф у прикордонних районах є, зокрема, зниження для ворога можливостей атакувати населені пункти України.

«Наші цілі там - очистити прикордоння від російських військових загроз й унеможливити ворожі обстріли та атаки на наші міста й села», - розповів міністр.

Український чиновник в ході зустрічі у Києві з делегацією Палати представників Конгресу США під час їхнього візиту в Україну зазначив, що поінформував американських партнерів «про поточну ситуацію на фронті, зокрема у прилеглих до Сумщини територіях».

При цьому, Умєров подякував демократу Девіду Троуну та республіканцю Роберту Віттмену за підтримку України.

Міністр попросив американських законотворців посприяти в отриманні якомога швидшого дозволу для українських військових використовувати зброю дальньої дії по цілях у росії.

За останніми даними, ЗСУ контролюють у Курській області росії 93 населені пункти на площі 1263 квадратних кілометри.

Нагадаємо, американські чиновники обговорюють з українськими колегами довгострокові цілі операції ЗСУ в Курській області.

Минулого тижня з'явилося відео наймасовішої здачі в полон військових рф за одну операцію в Курській області – цілої роти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: