Латвія передасть Україні британські бронетранспортери

Читать на русском
Найближчим часом Україна отримає від Латвії партію бронетранспортерів CVR(T), закуплених у Британії.
Фото: LiveJournal

Латвія поставить в Україну закуплені у Великої Британії бойові розвідувальні гусеничні бронетранспортери CVR(T).

Це підтвердили у прес-службі Міністерства оборони Латвії, пише видання Delfi.

Латвія підготувала до передачі Україні нову партію обладнання та екіпіруванняУряд Латвії передасть Україні ще один пакет допомоги. У ньому буде як військове екіпірування, так і обладнання для держструктур.

З міркувань безпеки Міноборони не розголошує конкретну кількість машин, які будуть передані.

Раніше у міністерстві повідомляли, що Латвія надаватиме військову підтримку Україні в розмірі 0,25% ВВП щорічно щонайменше до 2026 року. Латвія уже передала Україні широкий спектр озброєнь і техніки, включно з закупленими в Австрії вертольотами та самохідними гаубицями.

«Підписаний у 2014 році з Великою Британією контракт передбачав загалом 123 бронетранспортери CVR(T), з яких 116 було модернізовано, а сім без капітального ремонту – для навчання механіків. Перші машини були поставлені восени 2015 року», – зазначають у виданні.

У 2019 році був підписаний ще один контракт з Великою Британією на закупівлю додаткової техніки.

Командувач НБС Леонід Калніньш ще у вересні минулого року повідомляв журналістам, що для участі в тактичних операціях і знищення противника на передовій потрібні нові бойові машини піхоти не менше третього рівня захисту. Цього літа міністр оборони Латвії Андріс Спрудс повідомив журналістам, що закупівля бойових машин перебуває на завершальній стадії.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що уряд Латвії підготував новий пакет оборонної підтримки для Збройних Сил України. Повідомлялось, що до пакету увійде партія бронетранспортерів. Інші деталі поки що не розкриваються.

Також раніше уряд Латвії вирішив передати Україні ще 20 автомобілів, які раніше конфіскували у водіїв на території Латвії за керування у нетверезому стані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: