Рф звинуватила Україну в підготовці інсценованого удару по дитячій установі – в ЦПД відреагували

Читать на русском
Рф заявила, що Україна нібито готується інсценувати ракетний удар по дитячій установі. У ЦПД попередили, що це дезінформація, яка свідчить про підготовку ударів по цивільних об'єктах.
Shutterstock

У Службі зовнішньої розвідки росії заявили, що Україна «з подачі США» нібито готує «інсценування російського ракетного удару по дитячому закладу на підконтрольній Києву території».

На вкид пропагандистів відреагували у Центрі протидії дезінформації.

Ракетний удар по «Охматдиту»: СБУ назвала факти, що вказують на відповідальність росіїСБУ має нові докази, що підтверджують цілеспрямований удар росіян по київській лікарні Охматдит.

«Керівництво України розраховує в такий спосіб підвищити бойовий дух ЗСУ та обґрунтувати зняття Заходом обмежень на використання ракет углиб росії. Водночас США планують використати цю провокацію для посилення тиску на Іран і КНДР — інсценований удар буде «завдано» нібито їхніми ракетами», – заявляють росіяни.

У ЦПД зазначили, що це відверта дезінформація, яка не має нічого спільного з реальністю та свідчить про підготовку ворогом чергових ударів по цивільних об'єктах.

«Ворог намагається посіяти паніку серед українців, внести розкол та недовіру в наше суспільство і виправдатися за власні злочини. Варто пам’ятати, в усіх воєнних злочинах російської армії, зокрема і в ракетних ударах по дитячих закладах, росія намагається звинуватити Україну», – заявили у ЦПД.

Нагадаємо, раніше в ЦПД попереджали, що росіяни можуть готувати ядерну провокацію – заявити про нібито плани України застосувати «брудні бомби» або атакувати АЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: