Британія не дасть дозволу на удари ракетами Storm Shadow по росії без згоди США – ЗМІ

Читать на русском
Уряд Британії чекає на схвалення США, щоб дозволити ЗСУ завдавати далекобійних ударів по цілях у росії ракетами Storm Shadow.
Фото: AP

Уряд Великої Британії чекає на схвалення США, щоб дозволити ЗСУ завдавати далекобійних ударів по цілях у рф ракетами Storm Shadow.

Про це повідомляє The Times.

Чи можна Україні бити по території росії західною зброєю: позиція союзників (оновлено)Дедалі більше голосів на користь того, щоб дозволити Україні бити західною зброєю по цілях на території росії. Позиція союзників – на інфографіці.

За даними журналістів, низка колишніх чиновників закликала главу британського уряду Кіра Стармера «діяти в односторонньому порядку» і дозволити ЗСУ удари вглиб росії.

Але Стармер не поспішає приймати рішення, оскільки воно пов'язане не з політичними, а з технічними моментами. Стверджується, що ракети Storm Shadow оснащені американськими системами наведення, тому Вашингтон у будь-якому разі має схвалити їхнє використання.

Зазначається також, що у США немає єдиної думки з цього питання, але Лондон розраховує, що Білий дім все ж таки дасть «зелене світло» на застосування ракет під час Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку.

Нагадаємо, нещодавно ЗМІ повідомляли, що США можуть дозволити далекобійні удари по росії, але тільки британськими та французькими ракетами. При цьому в Білому домі заявили, що США поки не змінювали свою позицію щодо далекобійних ударів по рф.

Також повідомлялося, що Україна внесла корективи до списку російських цілей, які планує атакувати далекобійною зброєю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: